Saturday, August 3, 2013

People change,memories dont.

Harini tetibe terfikir pasal ayat Al-Quran "Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik".

Aku yakin mesti ramai yang still risau macamana nak create future yang baik,dapat pasangan yang soleh/ah,family yang best sedangkan dulu selalu tak baik,tak jaga ikhtilat and lagi and lagi.
Don't worry.Aku bagi contoh,sis Wardina Safiyyah yang pernah ada 'rekod buruk' dalam hidup dia zaman artis dulu.Dia tak pakai tudung and pakaian pun faham jelah.Tapi dia optimis nak berubah.And now,dia dapat family yang super awesome dan dia pun ada conduct usrah mingguan sendiri.

Contoh lain yang kita boleh take as our trigger macam Irma Hasmie,Diana Amir,Abby Abadi and ramai lagi.
"Sometimes the people with the worst past makes the best future" 


"To be judged as what you were is just as unfair as a butterfly being judged while it was a caterpillar" @hlovatesays



Kalau seorang pelacur pun boleh masuk syurga sebab ending dia buat baik kat seekor anjing,kita apatah lagi.So,jom berubah dengan yakin!

1 comment:

the tempo of life said...

terinspirasi . i wanna have a great future too ! :D