Friday, February 17, 2012

Abang.

بسم الله الرحمن الرحيم

11.10 pm Cairo.Mula tulis post nih.First panjatkan syukur pada Allah.Allah bagi banyak sangat nikmat kat aku.Study oversea tapi parents baru sekali bagi duet.After 5 months dan hanya RM 500 yang mak abah kasi.Syukur Allah izinkan aku jadi pemegang biasiswa :')

Alhamdulillah,Allah pun taw aku macam mane.Ada masa aku kuat ada masa aku kalah,lemah.Tapi bila aku lemah,ade je Allah bagi jalan.And paling aku bersyukur Allah kurniakan seorang yang boleh jadi peneman.Allah bagi dia.

Allah,thanks a lot untuk dia.Kami bukan dekat.Jauuhh sangat.Dia kat sana,jauuhh! Tapi Allah tak jauhkan hati kami.Allah selalu dekatkan.Allah selalu bagi aku petunjuk,alamat.

Aku insan biasa.Sama dengan dia.Kami biasa tapi Allah kurniakan luar biasa antara kami.Tipulahh kalau cakap kami tak pernah selisih faham.Pernah sangat.Pernah jauh pun hati kami.Tapi see,Allah selalu dekatkan balik.Allah taw kan :') That's why aku yakin apa yang Allah aturkan.

One more things yg buat aku bersyukur,Allah aturkan macam2 untuk kami taw apa yg perlu kami taw tapi kami tak bagitaw.Kami takkan taw banyak kalau Allah tak aturkan apa yang berlaku malam tu.Dan selepas tu,Allah aturkan lagi,Ada dua orang yang add aku.She's Syamimi dengan Sirin Hanan.Aku tak kenal dyeorg tapi aku taw dyeorang kawan dia.Aku bersyukur.At least still boleh update kalau something happens kan :')

Allah,kau pernah dengar doaku supaya dekatkan hati hati kami kan.Kau kurniakan dia untuk aku.Dan kau kurniakan macam2 gelagat manusia kat Mesir ni yang bolehkan aku faham siapa dia.Banyak sangat.

Of course aku yang kurang amal ni,tapi Allah kurniakan nikmat yang sangat besar ni,Besar oke ! of course la aku bersyukur sangat2.Selalu aku buat sujud syukur lepas solat.Even amal aku tak setanding nikmat ni,at least aku taw Allah kurniakan dia dan perasaan ni untuk aku bersyukur.Thanks Allah ! Thanks awak :')

2 comments:

LoNgJaR said...

kadang2 Allah nak bg ujian kat hati kita. tgk sejauh mana hati kita dpt tahan godaan. Allah dtgkan org yg suka kita dan kita pon suka dia.

mula2 kita rasa kita dpt kawal iman dan nafsu kita. tp lepas tu biasalah, kita manusia, syaitan ada dimana2. kita akan slalu teringat dia, rindu dia, chat2 dgn dia.

masa tu, baik berjaga2. takut virus yg syaitan injek kat kita dah menular ke hati. risau menjadi zina. beringat lah. andai belum masa yang sesuai, jgn lah dekati perhubungan yang Allah x redha.

wallahualam

dari:
pendosa tegar

srikandi cinta said...

Allah bagi ujian macam2 kat kita tanda Allah syg kita..chill la muhaimin, saya tahu anda hebat dan kuat . be stronger, Allah sentiasa bersama kita :D